دستگاه اسفنجی هوشمند و دریافت آب از هوای رقیق

مهندسان استرالیایی و چینی دستگاهی شبیه اسفنج اختراع کرده‌اند که آب را از هوای رقیق می‌گیرد و سپس با استفاده از انرژی خورشید آن را در فنجان رها می‌کند، حتی در رطوبت کم، جایی که فناوری‌های دیگری مانند برداشت مه و خنک‌سازی تابشی با مشکل مواجه شده‌اند.

میلیاردها نفر در سراسر جهان به آب آشامیدنی دسترسی ندارند و سالانه میلیون ها نفر بر اثر بیماری های ناشی از آب جان خود را از دست می دهند. این تیم، دستگاهی متشکل از داربست اسفنجی چوب، کلرید لیتیوم، نانوذرات اکسید آهن، یک لایه نانولوله کربنی و سایر ویژگی‌های تخصصی اختراع کرده‌اند. این اختراع با یک ماده اسفنج مانند که توسط محققان استرالیایی و چینی ساخته شده است، آب را از جو جذب می کند و سپس با استفاده از انرژی خورشید آن را در یک فنجان آزاد می‌کند.

در آزمایش‌های خارج از منزل، دستگاه مورد نظر، 2.5 میلی‌لیتر آب در هر گرم را در طول شب جمع‌آوری کرد و اکثر آن را در طول روز رها کرد و به راندمان جمع‌آوری روزانه آب 94 درصد دست یافت. با 9 مکعب اسفنجی که هر کدام 0.8 گرم وزن دارند، می توان 15 میلی لیتر آب از جو جذب کرد.

به گفته محققان، استفاده از چوب طبیعی به عنوان ماتریس، نه تنها هزینه ها را کاهش می دهد، بلکه یکپارچگی ساختاری و حمل و نقل آب را از طریق معماری متخلخل آن افزایش می دهد. این ویژگی‌ها مواد را قادر می‌سازد تا در مقادیر زیاد تولید شود و در کاربردهای دنیای واقعی مانند جمع‌آوری آب در مناطق دورافتاده یا خشک مستقر شود. این دستگاه حتی پس از نگهداری در دمای 20- درجه سانتیگراد به مدت 20 روز، انعطاف پذیری و عملکرد جذب آب خود را حفظ کرده و مقاومت در برابر یخ زدگی را نشان داده است.

توانایی دستگاه در برداشت آب آشامیدنی از اتمسفر تنها با استفاده از نور خورشید، ارزش دستگاه را در مناطق آسیب‌دیده از فاجعه که منابع آب سنتی در معرض خطر هستند، برجسته می‌کند. همچنین، پانل‌های خورشیدی همراه با ذخیره‌سازی انرژی حرارتی می‌توانند عملکرد شبانه‌روزی، به‌ویژه در مناطقی با نور متناوب خورشید را امکان‌پذیر کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *